Mejan Labs

En blogg om konst & design

Rusta och matcha är expressvägen till ett nytt jobb

Vare sig om du varit arbetslös länge eller bara en kort stund eller om du söker ditt första arbete så kan arbetsmarknadsåtgärden rusta och matcha ta dig hela vägen fram till ditt nästa arbete.

Det har hänt mycket under de senaste åren. Företag har fått slå igen på grund av restriktioner och nya lagar. Detta gör att många nu står utan arbete och det är då du som skriver in dig på arbetsförmedlingen kommer att få tillgång till den nya tjänsten rusta och matcha, som ersätter tidigare stöd och matchning. Det är högspecialiserad service som formas efter dig. Dina kompetenser och önskemål. Du får tips på hur man ska skriva alla dokument som en arbetsgivare tittar på och hur du fångar deras nyfikenhet redan med första meningen i ditt personliga brev. Rusta och matcha förser dig med en arbetsmarknadsexpert som gör en åtgärdsplan för just dig så att du kommer snabbt i arbete.

Rusta och matcha kan marknaden

Med rätt leverantör av rusta och matcha kommer du hitta ditt nya arbete eller en utbildning som gäller till ditt nya yrke. Lär dig rätt intervjuteknik för att göra bästa möjliga första intryck. Lär dig att hitta jobb på oväntade ställen och skicka in intresseväckande spontanansökningar med mera. Rusta och matcha formas efter dig med målet att du snabbt ska komma i arbete eller utbildning som leder till ditt drömjobb. Med stöd från din jobbcoach så kommer du snabbt till din nya karriär.

27 Mar 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.