Mejan Labs

En blogg om konst & design

Safari i Tanzania – en unik upplevelse

Är du trött på rådjur och harar? Åk då på safari i Tanzania – ingen naturupplevelse i världen kan mäta sig med den du får ute i nationalparken Serengeti.

Visst, ingen skulle förneka att fjordarna i Norge eller de svenska fjällen erbjuder fantastiska naturupplevelser. Eller för den delen att besöka Grand Canyon i Arizona eller se utsikten från Mount Everest. Men ingenting av det kan nog ändå mäta sig med naturupplevelsen man får på den afrikanska savannen.

Framför allt i nationalparken Serengeti i Tanzania. Där har du möjlighet att få se “den stora femman” – lejon, leopard, noshörning, elefant och afrikansk buffel. En sådan syn kan inte jämföras med någonting annat. Åtminstone inte när det kommer till oss här i Sverige som är vana vid djur som rådjur, dovhjortar, vildsvin och på sin höjd – om man har tur – en och annan älg.

Man ångrar aldrig en safari

Boka en safariresa till Tanzania och du kommer definitivt inte att ångra dig. Synen av en långhalsad giraff med huvudet uppe bland trädkronorna eller den mäktiga vyn av en flock zebror går inte att mätas i monetära värden. Det är minnen som du kommer att bära med dig – för alltid.

Att befinna sig på savannen ger dig också perspektiv. Den gigantiska naturen tydliggör hur liten du egentligen är i världen och vad som finns utanför din personliga fysiska, och psykiska, sfär. Det går helt enkelt inte att få något bättre avbrott från vardagen än att åka på safari i Afrika – och i synnerhet i Tanzania.

27 Feb 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.