Mejan Labs

En blogg om konst & design

Sälja gammal bil i nyskick

Sälja bilen och vill ha en rejäl översyn där någon trollar bort smuts och ingrodda fläckar? Känns det som att din bil behöver lite uppfräschning? Var det länge sedan du gjorde rent bilen?

Kanske står du i begrepp att sälja din gamla bil och skaffa en ny. I fantasin får du mycket för pengarna för den gamla bilen men i verkligheten kan det vara något annat. Du kollar runt och ser vad andra får för samma årsmodell och inser att du kan göra dig en rejäl hacka. Men vid första försöket går det kanske inte så bra. De potentiella köparna tittar på bilen och det som avskräcker dem kan vara hur den ser ut både in- och utvändigt. Är det kanske dags för lite rekond. När du lämnar in för rekond i Stockholm får du garanterat ett bra jobb utfört. Din upplevelser kan bli bättre än du föreställt dig och det kommer även kunden känna som är intresserad av att köpa din bil. Din gamla bil kommer se ut att vara i nyskick.

Vad ingår i en rekond

Lämnar man bilen för rekond kan det vara lite olika vad man får för pengarna beroende på vilket bolag som tar hand om bilen. Likaså handlar det om vilka metoder man använder sig av. Det allra vanligaste är att bilen tvättas utvändigt och invändigt. Man kan beställa olika sorters rekond. Men varför gör man egentligen en rekond? Är det bara för att maximera priset vid försäljning? Nej att kontinuerligt sköta om bilen gör att den får längre livslängd. Precis som man sköter om sin kropp, går på regelbundna kontroller hos tandläkaren eller frissan. En bil som får bra och återkommande rekond får liv och lyster. Bilen finputsas på in och utsida. Städas tvättas och poleras. Varje gång du sätter dig i bilen efter en rekond kommer samma känsla infinna sig som om den var helt ny.

Miljöcertifierad rekond

Det finns mycket som kan slita på en bil. Luft, smuts, vind och väder skadar lacken över tid och med ett bra skyddslager av till exempel poleringsmedel. Vid rekond har det alltid använts vatten och rengöringsmedel men på senare tiden har man kommit på att även ånga kan användas. Det blir ett alternativ. I vår tid är det viktigt med hållbara och mer miljövänliga alternativ när det gäller all slags rengöring. Så låt oss kavla upp ärmarna och leta reda på ställen med miljöcertifierad rekond.

26 Apr 2020

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.