Mejan Labs

En blogg om konst & design

Skaffa retrokänslan med ledskyltar

Trött på att ingen ser din skylt? Nu kan ett lysande budskap bli just det – lysande! Med ledskyltar ser du till att ditt budskap sticker ut lite extra. Ingen kommer att missa det du vill säga.

Vad ger den där härliga retrokänslan som en riktig neonrörsskylt? Vi förknippar dem kanske med amerikanska diners, gator i Harajuku eller nattklubbar i London, men de gör sig minst lika fint i butiken eller varför inte i hemmet? Idag använder sig många av ledskyltar istället. Ledskyltar är ett miljövänligare alternativ till neonskyltar, men kan uppnå samma strålande effekt. Förutom att ledskyltar är dekorativa att titta på så får de också ditt budskap att framträda tydligare, oavsett om det gäller en företagslogga, ett namn eller ett inspirerande citat.

Fördelar med ledskyltar

Den främsta anledningen till att skaffa en ledskylt är dess förmåga att få ditt budskap att sticka ut. Men de har också många fördelar mot exempelvis traditionella neonskyltar. Där neonskyltarna är dyrare i drift, har känsliga glasrör och är beroende av neongas så kan ledskyltar uppnå samma härliga retrokänsla men på ett mer miljövänligt sätt. Ledskyltar kan skapa samma starka ljus som en neonskylt men med mycket mindre belastning på miljön. En orsak till detta är att de har längre hållbarhet. De har inte heller några glasrör som kan gå sönder och alstrar också mindre värme. Dessutom finns de i många härliga former och variationer. Varför inte testa en ljuslåda eller flagglåda? Gör ett lysande budskap ännu mer lysande, och skaffa en ledskylt!

1 Oct 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.