Mejan Labs

En blogg om konst & design

Skorstensrenovering Stockholm - tips & råd

Har du en öppen spis i din bostad i Stockholm så har du också en massa fina möjligheter. Dels så har du möjligheten att förhöja livskvaliteten. Att sitta framför en öppen eld, höra hur den sprakar och smäller och att se hur flammorna dansar är hypnotiserande - på ett underbart sätt.

Direkt så känner man hur ett lugn infinner sig och för många så blir detta en möjlighet att kunna koppla bort den stress och den press som finns runtomkring oss. Det handlar om en chans att ladda batterierna och att lägga allt vad skärmar heter åt sidan.

En annan möjlighet som en öppen spis för med sig är mer greppbar: den kan sänka kostnaderna. Idag - mer än någonsin tidigare - så har privatpersoner börjat söka efter alternativ att sänka kostnaderna i hemmet. Genom att exempelvis skruva ner termostaten så kan man spara åtskilliga kronor.

Får du verkligen elda?

Elpriset är högt och det finns inte mycket som tyder på att detta kommer att sänkas. Genom att ge sig själv möjligheten att elda i en öppen spis - eller i exempelvis en kassett - så kan man sänka värmen inomhus, men ändå få det varmt och skönt genom den värme som kommer från spisen.

Men, även om man har en öppen spis så är detta inte synonymt med att man får elda. Det första som krävs är ett godkännande från sotaren och om denne ger en anmärkning så kan det också komma att krävas att en skorstensrenovering i Stockholm måste genomföras innan man kan kan börja elda. En skorstensrenovering i Stockholm blir därför också en nödvändighet för många villaägare och det är viktigt att man ser till att välja en partner med erfarenhet och kunskap i den frågan.

Två olika alternativ är användbara

Primärt så handlar en skorstensrenovering i Stockholm om två olika metoder. Den ena innebär en glidgjutning - ett alternativ som är billigt och som innebär att skorstenen - och rökkanaler - tätas genom applicering av keramiskt material.

Alternativ nummer två lämpar sig bäst för projekt där kanalerna är mer komplicerade och detta innebär att företaget inom skorstensrenovering i Stockholm använder sig av insatsrör.

Vilket som passar bäst är en fråga för vilken typ av skorsten det handlar om samt hur utformningen av rökkanalerna ser ut. Rådet är att du kontaktar olika företag inom skorstensrenovering i Stockholm och genom detta får en bättre bild av både kostnader och föredragen metod att använda för ditt projekt.

4 Feb 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.