Mejan Labs

En blogg om konst & design

Skrota bilen på en bilskrot i Södertälje

Behöver du en bilskrot i Södertälje? Har din bil fått en ny ersättare eller har den stått och väntat på din tomt i flera år på att få bli borttransporterad?

Alla är inte proffs på bilar eller ens på att byta bil. Av olika anledningar kan man ha kvar en bil i många år. En bra anledning är ju att bilen fortfarande fungerar bra och man slänger inte bort saker som går att använda. Möjligen, när det gäller bilar, byter man in dem när man köper ett nyare transportmedel.

Men ibland går det inte att vare sig byta in eller använda en gammal bil. I det läget börjar tankarna på att skrota bilen krypa fram. Det kan vara en lång period innan man slutligen kommer fram till beslutet. Många har felaktigt för sig att bilskrotning är en besvärlig och dyr historia. Detta är inte sant.

Anlita en bra bilskrot

Vad behöver du göra för att kunna använda dig av en bilskrot i Södertälje? Ja, först och främst är det förstås bra att ha en bil som du vill bli av med. När det är dags för skrotning måste du också ha bilens registreringsbevis att lämna över. Utan det blir det ingen skrotning av.

Hjälper du någon annan med proceduren måste du ha en fullmakt från ägaren. Om bilen är riktigt gammal tar man ut en avgift på 1500 kronor. Är bilen i hyfsat skick kan du i vissa fall istället få en summa pengar för den. Ett enkelt och bra sätt att få bort en skrotbil.

10 Mar 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.