Mejan Labs

En blogg om konst & design

Solceller för företag och privatpersoner

Många idag vet inte om att det finns möjlighet att installera solceller för sitt företag, eller som privatperson. Men det är numera vanligare än man tror.

Nils var tacksam över att vara född i nutiden. Möjligheten finns att kunna arbeta från vilken plats som helst, särskilt om man arbetar över internet. På grund av denna möjlighet köpte han ett fantastiskt gammalt hus på landet. Där installerade han företaget på nedervåningen och familjen på övervåningen. Det var en fördel både för honom och för kunderna när priserna kunde hållas på en bra nivå.

Det enda som drog iväg en hel del var elen. Då det alltid stod flera datorer på tillsammans med andra apparater blev elräkningarna höga. Under året de varit i huset hade han funderat på olika uppvärmningsmöjligheter. Men många krävde en hel del jobb och kostade massor.

Solceller perfekt för företag

Samtalet med säljaren och informationen om solpaneler och solceller för företag hade varit otroligt intressant. Det hade tyvärr visat sig att hans tak inte var anpassat för solceller. Det positiva var att de kunde placeras på marken, något han inte hade haft en aning om. De hade varit ute på gården och säljaren hade pekat på ett söderläge med gott om plats för solcellerna.

Nu hade säljaren åkt till kontoret för att ta fram en offert till Nils. Han visste att det skulle kosta en del men också att han skulle få tillbaka med råge längre fram. Det skulle hjälpa honom betydligt i hans framtida planer på att bygga ut.

21 Mar 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.