Mejan Labs

En blogg om konst & design

Sommarens bästa konstevenemang

Nu har vi tagit fram den ultimata kalendern för dig som vill gå på konstevenemang i sommar! Informationen om varje utställning är sammanställd från respektive utställares hemsida. Vi har många spännande och intressanta utställningar att se fram emot den här sommaren. Det mesta är förstås i Stockholm då vi själva bor här, men vi har lyckats få med lite exempel från Göteborg, Malmö och Uppsala som vi tänkt besöka.

Like a Horse

Fotoutställning på Fotografiska i Stockholm

19 maj - 3 september, 2017

“Hästens och människans relation är lika mångfacetterad som den är fascinerande och uråldrig. En relation skickligt porträtterad i världens äldsta grottmålningar, och när Eadweard Muybridge på 1800-talet utvecklade fototekniken valde han bland annat att fånga hästens rörelse.” - Från Fotografiskas hemsida om utställningen

Confluence

Fotoutställning på Fotografiska i Stockholm

Av Berning & Di Battista

2 juni - 27 augusti, 2017

“Ett mycket inspirerande samarbete mellan två helt olika uttryckssätt som tillsammans skapar något unikt. Det är signifikant för fotografen Michelangelo Di Battista och konstnären Tina Bernings gemensamma arbete.” - Från Fotografiskas hemsida om utställningen.

Skrivet i ljus

De första fotografierna
Fotoutställning på Moderna Museet i Stockholm

8 april - 3 september, 2017

“Utställningen Skrivet i ljus – de första fotograferna tar sin utgångspunkt i Moderna Museets samling av fotografi från 1800-talets andra hälft. Här kan du se museets unika daguerreotypsamling och verk av några av historiens internationellt mest kända fotografer.” - Från Moderna Museets hemsida om utställningen.

Malmö Brinner

En utställning om revolt, drömmar och passioner, 1968-1988
Fotoutställning på Moderna Museet i Malmö

22 april - 10 september, 2017

“Malmös moderna utveckling brukar beskrivas som den från en arbetarstad till en kunskapsstad. För första gången presenteras nu en alternativ kulturhistorisk utställning som skildrar en del av denna period, och som ger en ny bild av Malmös förvandling.” - Från Moderna Museets hemsida om utställningen.

 

Någon sorts kunskap - nya verk i samlingen

Utställning på Göteborgs Konstmuseum

14 juni – 22 oktober 2017

“Från Alexander Talléns skäggiga hipsters i keramik till en bortstädad köksinredning av Clay Ketter och storskaliga videoverk av Jonas Dahlberg och Klas Eriksson. Nu visar Göteborgs konstmuseum sina senast förvärvade verk i en presentation som sträcker sig genom hela museet.” - Från Göteborgs Konstmuseums hemsida om utställningen.

Djur och odjur

Temautställning på Kaleido Konsthantverk i Uppsala

10 juni - 19 augusti, 2017

Kaleido bjuder på en brokig temautställning under sommaren.” - Från Kaleidos hemsida om utställningen.

Nordiskt Ljus

Utställning och Aktiviteter på Nordiska Museet

29 Oktober 2016 - Tillsvidare

“I stora hallen kan du uppleva resan från mörker till elektricitet. I ena änden av hallen lyser månen över den kulturhistoriska delen intill den designhistoriska delen som speglas i mångatan. I en "skymningsdal" under en lågt stående sol, kan du uppleva naturens ljusfenomen och experimentera vid ljusbord.” - Från Nordiska Museets hemsida om utställningen och aktiviteterna.

3 Jun 2017

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.