Mejan Labs

En blogg om konst & design

Swimmingpool – inte en omöjlig lyx

Swimmingpool har länge ansetts som en lyx endast förunnat vissa människor. Men numera stämmer det inte alls. Det gäller bara att leta så hittar man bra priser.

Rickards fru Anna hade tjatat länge om att hon ville ha en pool. Hur hon kunde tro att det var möjligt förundrade honom. Pooler var dyra och dessutom var deras tomt på tok för liten. Detta dryftade han med en vän under en fisketur och fick där och då lära sig flera saker som förändrade allt.

Det visade sig att det inte behövde bli så dyrt. Fiskekompisen hade själv köpt en pool förra sommaren. Men precis som Rickard hade han inte särskilt mycket plats. Av den anledningen hade de valt en mindre variant som inte behövde så mycket jobb att installera och något grävande hade det inte varit tal om.

Swimmingpool i bröllopspresent

Rickard hade fått namn och nummer till firman vännen anlitat och så snart han kom hem gav han sig i kast med att ta reda på allt. Någon dag senare visste han precis vad Anna skulle få i tioårig bröllopspresent. Utan hennes vetskap beställde han en rund pool ovan mark. Den skulle bli perfekt på baksidan av huset. Sedan planerade han för hur han skulle ge henne gåvan.

På bröllopsdagen mötte Rickard henne på parkeringen och ledde henne till baksidan där två luftmadrasser låg på gräsmattan. Han bad Anna lägga sig ner och gick sedan in för att hämta två paraplydrinkar som han förberett. Hon såg frågande ut men förstod när hon såg något skrivet i botten på glaset. Sedan skrek hon rakt ut av lycka.

22 May 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.