Mejan Labs

En blogg om konst & design

Tapetsera om bostaden i Stockholm med hjälp av en målare

Att tapetsera och måla tar tid när man vill ha det fint och noggrant gjort. Anlita en effektiv målare i Stockholm som fixar jobbet när du inte är hemma.

Therese var lycklig ända in i hjärteroten. Hon hade äntligen skrivit på kontraktet för sin nya lya. Det här betydde mycket för henne. Att få något eget att ta hand om och vårda. Inte bara åka in och ut i andra hand. Med mycket envishet, många billiga linsgrytor och en liten portion tur så hittade hon sin bostad i Stockholm.

Det var en äldre farbror som hade bott där innan så lägenheten var ganska välskött. Nu skulle han flytta till ett ålderdomshem istället och sålde lägenheten. Den var perfekt för Therese, en tvåa med ett riktigt kök. Inte bara en pluttig kokvrå, det var nästan för bra för att vara sant.

Målare fräschar upp med moderna färger

Däremot hade farbrorn knappt tapetserat om sedan han flyttat in och han hade bott här sedan slutet på sjuttiotalet. Visserligen kände Therese att hon ville ha färg i sin bostad, men murrigt brunt och orange i kombination var inte riktigt hennes grej.

Det var lite att bestämma innan hon kontaktade en målare som kunde tapetsera och måla om. Hon behövde fundera vilka färger hon skulle ha. Pastell skulle vara snyggt, men även härliga starka färger. En fondvägg skulle vara snygg i vardagsrummet. Sovrummet var det enda hon var helt klar med i huvudet just nu. Dova mörka färger så hon somnade gott och lätt.

10 Feb 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.