Mejan Labs

En blogg om konst & design

Tryggheten med ett företagslarm

Många företag har datorer och annan teknisk utrustning som är stöldbegärlig. Därför kan det vara klokt att ha ett företagslarm för att skydda inventarier.

Tjänsteföretaget hade funnits i Evas regi i tre år och kontoret hade aldrig råkat ut för några inbrott. De sålde inte varor som fanns i lager så hon hade aldrig tänkt tanken att någon skulle vilja bryta sig in. Men så fick hon höra att ett kontor på samma gata hade haft inbrott och allt kom i en annan dager.

Det var ett transportföretag och hade inte heller några produkter att stjäla. Däremot hade tjuvarna länsat på datorer, kopieringsmaskin och en sprillans ny mikrovågsugn som stått i deras fikarum. Det fick Eva att tänka till. De hade flera datorer och annan värdefull utrustning så hon kanske borde installera larm trots allt.

Företagslarm skapade en tryggare tillvaro

Efter att ha forskat lite på möjligheter kontaktade hon ett företag som jobbade med företagslarm och övervakningskameror. De bokade in en tid då de kunde träffas och Eva fick berätta vad hon hade i åtanke. De skulle berätta om sina erfarenheter och vad de erbjöd innan något beslut i frågan togs.

Efter att de pratat lite tyckte både Eva och säljaren att de skulle börja med ett inbrottslarm som skulle kopplas till Securitas. Så om någon försökte ta sig in kunde de rycka ut. Företaget hade även säkerhetskameror men det kände Eva var lite överkurs för tillfället. Hon hoppades att de inte skulle behöva återkomma om det men var glad att möjligheten fanns.

29 Jan 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.