Mejan Labs

En blogg om konst & design

Tunga lyft - säkerhet i fokus

Tyvärr så gör sig många illa i samband med flyttar. De flesta av dessa skador kommer som en följd av att man lyfter fel och lite för tungt. Man packar kartonger till bredden, man böjer sig ned och lyfter med ryggen snarare än benen - och får på köpet ett ryggskott.

Detta kan undvikas genom att man A) packar kartongerna lättare och B) lyfter med sina större muskelgrupper. Skador som är svårare att parera handlar dock om de som har sitt ursprung i tunga lyft. Vid en flytt så finns det nästan alltid någonting som kräver att fler än två personer lyfter och bär tillsammans. Det kan handla om en större bokhylla, det kan handla om ett piano, det kan handla om ett otympligt löpband eller om exempelvis ett kassa- eller vapenskåp. Dessa typer av tunga lyft och de skador som kan komma vid felhantering av sådana kan bli väldigt allvarliga. Därför gör man också bäst i att anlita proffs för jobbet.

Professionell hjälp ger trygghet

Det finns ingen anledning att äventyra vare sig den egna eller kompisars hälsa i samband med att man ska flytta. Tunga lyft måste alltid planeras och ske först efter en gedigen riskbedömning och analys. Idag finns det flyttföretag som specialiserat sig på tunga lyft och som kan åta sig uppdrag där exempelvis privatpersoner behöver professionell hjälp i samband med sina flyttar.

Noterbart är att dessa företag även exempelvis hjälper till vid mer konkreta typer av tunga lyft och tungtransporter. Exempelvis inom industri och där maskiner ska flyttas. Det ger en hint om vilken kunskap och kapacitet de besitter. Vår poäng är att det A) inte kostar så mycket för dig att få den expertisen och B) att det är absolut nödvändigt att ta den hjälpen.

Som privatperson kan du sedan en tid tillbaka också använda Rut i samband med flytten. Det ger dig en möjlighet att dra av 50 % av den totala kostnaden för arbetet. Vi skulle säga att det handlar om en riktigt bra investering. Tunga lyft är lika med farliga lyft. Ta alltid professionell hjälp!

Ta reda på mer om flyttfirman genom att besöka tungalyftt.se.

5 Oct 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.