Mejan Labs

En blogg om konst & design

Undvik golvbyte med golvslipning i Göteborg

Stampat jordgolv är inte alls modernt och inte heller varken snyggt eller praktiskt. Undvik att ta bort det trägolv du har och välj golvslipning i Göteborg.

De flesta av oss är förtjusta i vårt hem. Vare sig det handlar om nytt eller gammalt, villa eller lägenhet, vill vi att det ska vara snyggt och trivsamt. Helst ska det förstås inte se ut som om det håller på att falla ihop eller som att ingen tar hand om det.

Ett äldre trägolv, av plank eller parkett, kan dra ner utseendet på hemmet ganska rejält. Ja, om det inte är rätt skött och omhändertaget alltså. Skråmor, fläckar och skador hör inte hemma i ett välskött hem. Men, såklart – med åren kommer skönhetsproblemen. Möbler, människor och djur ger märken på även de snyggaste trägolv.

Golvslipning ger golvet chans till revansch

Ingen tycker om att få höra att man är ful och sliten, så inte heller ditt trägolv. Speciellt inte om det finns en misstanke om att påståendet är sant. Nu är iallafall inte allt förlorat. Med en golvslipning i Göteborg återställer man ett trägolv i nära nog nyskick och problemet är löst. Golvslipningen tar några dagar men gör hela skillnaden.

Dag ett kommer din anlitade golvfirma att ta med maskiner och specialredskap. Golvet slipas. Idag dammar bara själva arbetet marginellt men du måste förstås ändå ha tagit bort möbler och övrigt bohag i det aktuella rummet. Dagen efter ytbehandlas golvet med vax, olja eller lack och sedan får det torka. Därefter är allt klart. Glöm inte att använda möbeltassar bara.

5 Mar 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.