Mejan Labs

En blogg om konst & design

Uppmaning till alla mäklare på Hisingen

Den som jobbar som mäklare på Hisingen måste kunna konsten att sälja in inte bara bostaden, utan området, för den som är intresserad av att köpa. Men hur?

Hisingen har växt till ett mycket attraktivt område i Göteborgs kommun. Fotbollsintresserade skulle säkerligen tillskriva klubben BK Häcken och dess herrlag en stor del av anledningarna till varför det är så. Under 2000-talet har den tidigare, för att vara ärlig, marginaliserade föreningen växt till ett mycket framgångsrikt lag i svensk fotboll.

Topplaceringar och titlar har naturligtvis bidragit till solskenshistorier på just Hisingen, där föreningen hör hemma i skuggan av klassiska göteborgsförenignar som IFK Göteborg, Gais eller IS Örgryte. Man ska inte underskatta betydelsen av fotboll. Att ha någonting festligt, folkligt och gemensamt att samlas kring. Det är ett argument som mäklarna på Hisingen borde använda sig av.

Mäklare – förändra er retorik

För visst, det har också varit en hel del i medierna om våld och stök i det aktuella området. Men en mäklarfirma på Hisingen borde verkligen dra fram alla de ljuspunkter som finns, och som härstammar från idrottsplatsen Rambergsvallen, när de ska sälja in bostäder på ön till folk som överväger att flytta dit.

En sådan retorik skulle kunna göra gigantisk skillnad för bostadsmarknaden på Hisingen. Det skulle kunna bli mycket enklare att sälja sina bostäder om mäklarna anammade den typen av “försäljningsknep”. Om du jobbar som mäklare i Göteborg eller Hisingen och läser det här så är det absolut ett råd du borde ta till dig.

24 Mar 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.