Mejan Labs

En blogg om konst & design

Vad behövs för ett hemmaspa?

Att inreda ett hemmaspa går att göra på flera olika sätt. Hur du inreder eller bygger ditt hemmaspa beror mycket på vad du har för plats och budget.

Enkelt hemmaspa

Ett lite enklare hemmaspa kan du inreda i ditt eget badrum. Spa är en plats för avkoppling. Satsa på förvaring och städa bort allt plotter som ligger på handfat och hyllor. Köp några växter som klarar sig bra i den mörka och fuktiga miljö som badrum ofta utgör.

Idag finns det att badkar i gummi som går att sitta i för vuxna. Ett sådant kan vara perfekt för dig som inte har råd och plats med ett riktigt badkar. Investera i en vattentät bluetoothhögtalare så att du kan spela stämningsfull musik som du tycker om. Sådär, nu har du gjort ett budgetspa. Lite gurkvatten och några tända ljus på det så är du hemma!

Lyxigt hemmaspa

Har du lite mera plats och ekonomiska tillgångar kan du bygga ett privat spa som både du, dina familj och dina vänner kan nyttja. De ovanstående tipsen om att minsta plotter och vara noggrann med musik och ljus som du kunde läsa om här ovan kvarstår. Dock kan du lägga lite mer krut på sådana upplevelser som vi vanligtvis förknippar med SPA. Exempelvis kan du bygga en bastu eller köpa en färdig. De finns i flera olika storlekar och prisklasser. Billigast på marknaden är bastutält.

Att investera i en badtunna är också mycket värt. Badtunnor kan man använda under såväl sommar som vinter. Det är mycket avkopplande att sitta en en sen kväll och njuta av stjärnhimlen och naturen i en varm och skön badtunna.

Lycka till med att inreda ditt hemmaspa!

2 Sep 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.