Mejan Labs

En blogg om konst & design

Vad ska du bli när du blir stor?

Det finns så många olika yrken att välja mellan. Inget säger att man behöver stanna i samma yrke hela livet; tvärtom går det förstås alldeles utmärkt att testa olika jobb under yrkeslivet.

En del har klart för sig ganska tidigt vad de vill ägna sitt yrkesliv åt. För andra är det betydligt svårare. Man behöver förstås inte fastna vid ett enda yrke. Det går ju att byta både en och två och tretton gånger. Men när man står där i valet och kvalet över vad man ska göra behöver man ändå ta ett beslut. Oavsett om det är precis i början av vuxenlivet eller om det är vid ett senare tillfälle då man vill byta yrke. Och oavsett om det är ett jobb man bara ska ha ett litet tag eller om man vill satsa på det en lång tid.

Testa att arbeta med händerna

Olika människor trivs med olika typer av jobb. Medan vissa vill sitta på ett kontor, vill andra hellre arbeta praktiskt. Kanske vill man ha ett jobb där man får arbeta med händerna och tillverka något. Det finns många olika hantverk som man kan jobba med, till exempel möbelsnickeri, keramik och smide. Att ha ett sådant yrke är ju inte lika vanligt som att till exempel jobba som undersköterska eller lärare, så kanske vet man inte så mycket om det. Kanske kan man då besöka någon hantverkare för att se hur jobbet går till, som ett litet privat studiebesök. Mer om smide hittar du här: allsvets.se

24 Mar 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.