Mejan Labs

En blogg om konst & design

Vad tycker Nackaborna om sina markisbutiker?

markis

Funderar du på att köpa markiser? Många gånger är det en stor affär man gör. Ska man förse hela huset med fina markiser, kanske med motor eller andra funktioner, kan det bli en rejäl slant som måste läggas. Inför en större affär är planeringen givetvis viktigt. Det blir desto mer angeläget att man får ut så mycket som möjligt av pengarna.

En god markisbutik har erfaren och servicemindig personal, med ett gott utbud. Butiker, deras utbud och deras priser tål att jämföras innan man köper markiser. På så vis betalar man inte mer än vad man behöver, samtidigt som man ökar chansen att hitta de markiser som är allra bäst för huset. Vi har tittat på vad boende i området kring Nacka tycker om markisbutikerna i området.

Firma 1

Den första butiken vi tittar på är baserad i Nacka och säljer, förutom markiser, även persienner och andra solskydd. De har fått nästan maxbetyg, 4,9 av 5, och majoriteten av recensionerna här är således mycket positiva. De allra flesta har gett fem av fem, men ett fåtal har gett dem fyra av fem. De som har gett fyra av fem skriver inget särskilt i omdömet som gör att de inte fick fem av fem.

Kunderna berömmer bland annat firman i Nacka för att personalen var trevlig och att bemötandet var gott. Många skriver också att det var snabba att återkomma med tydliga offerter.

Firma 2

En annan firma vi tittar på är baserade strax utanför Nacka kommun. De skriver att de främst arbetar i Stockholm, men kan även ta uppdrag runtomkring länet. Verksamheten är ganska bred – förutom just markiser och solskydd sysslar de även med insynsskydd och inbrottsskydd.

De har nästan fått samma goda betyg som den första firman. Istället för 4,9 av 5, har de fått 4,8 av 5. En extremt liten skillnad och ett mycket gott helhetsbetyg, givetvis. Kunderna berömmer det goda bemötandet och det snabba och skickliga arbetet. Efter att ha scrollat ned en bit i kommentarsfältet ser vi en kommentar som endast har gett 2 av 5. Motiveringen är att killen som kom för att mäta husets fönster var ”slarvig och otrevlig”. Hon fortsätter med att säga att hon fick be en annan installatör komma, som enligt henne var trevlig och bra. Hon säger dock det känns som att solskydden är av dålig kvalitet, och att en persienn hänger snett. I övrigt är det nästan bara goda omdömen.

 

21 Apr 2019

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.