Mejan Labs

En blogg om konst & design

Vi ska hyra buss med polarna

Då man var yngre så samlade man alltid ihop kompisarna och gjorde saker tillsammans. Vi åkte på utlandsresor, vi drog till fjällen, man stack ut till skärgården - allting var möjligt och det var knappt ens så att pengarna kunde sätta käppar i hjulen. Saknade man pengar så ordnade det sig ändå - polarna ställde upp då de visste att det nästa gång kunde vara dem som var mindre stadda i kassan.

Nu så är det inte lika enkelt; alla har familjer och alla har i och med detta också - naturligtvis - andra prioriteringar. Man hinner, helt enkelt, inte träffa sina kompisar i samma omfattning som man gjorde förr. Naturligt förvisso, men inte mindre tråkigt för det.

Det vi gjort nu är därför att anse som helt fantastiskt. Vi satt i en gruppchatt och snackade om hur alla hade det nu för tiden och så kom vi in på att det var så länge sedan alla sågs rent fysiskt. Vi började planera och spekulera; kloka huvuden slogs samman, almanackor kontrollerades och ett datum började så småningom ringas in. Ett datum som är ett startskott för tre stycken härliga dagar i fjällen för sex stycken par och med tio ungar. Underbart.

Det gick att få ihop och på mitt bord ligger det att fixa med det logistiska. En uppgift som jag tagit på största allvar. Jag har suttit och kollat tågbiljetter - för dyrt - och jag har sett över den reguljära busstrafiken - för knöligt. Egna bilar är uteslutet då alla inte har körkort (vi är ju trots allt från Stockholm). Min lösning är att vi ska hyra en buss och låta den köra oss upp till Vemdalen.

En resa till fjällen för 22 personer är spikad

Att hyra buss var faktiskt betydligt billigare än att köpa tågbiljetter och dessutom har lösningen andra fördelar också. Bussen kommer att vänta på oss, den kommer att åka när vi vill och den kommer att köra hem oss då vi är redo under söndagen. Dessutom så får vi en gemensam resa på ett helt annat sätt också. Vi kommer att kunna sitta och snacka skit i typ sju timmar och bara umgås. Alla familjer tillsammans.

Att hyra buss är mer miljövänligt och det var faktiskt billigare än att köpa tågbiljetter. Den stora fördelen är att vi får en gemensam resa från start till mål och kan ha roligt hela vägen - alla, tillsammans

En viktig prioritering som jag lutade mig mot då jag började titta på kostnaden för att hyra buss var att den skulle vara miljövänlig. Detta både sett till drivmedel och sett till storleken. Det skulle inte kännas okej att hyra en buss för typ 50 personer enbart för vårt sällskap om 22 stycken (inklusive två spädbarn). Bussbolaget kunde hitta en buss som är helt perfekt i storlek och då den dessutom, till viss del, drivs av biogas så känns det ännu bättre.

Och: naturligtvis så finns det Wi-fi på bussen också. Både för oss lite större barn med ett stort Instagram-behov och för de mindre barnen som kan fördriva tiden med att exempelvis kolla på Netflix.

Gud, vad jag längtar efter att sticka iväg. Nästa månad smäller det till i Vemdalen. Se upp i backen (och på afterskin).

Här kan man hyra buss: https://www.hyrabussstockholm.se/.

19 Feb 2018

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.