Mejan Labs

En blogg om konst & design

Viktig fastighetsförvaltning i Stockholm

Den som har blivit ägare till ett hus måste ta vara på det. En konsultfirma för fastighetsförvaltning i Stockholm kan hjälpa till med en stor del av jobbet.

Ödehus är skräckexempel på hur det går när man inte tar vara på värdet av en fastighet. Om taket börjar läcka eller råttor får härja blir det en osund bostad. I själva begreppet fastighetsförvaltning i Stockholm ingår att göra reparationer när det behövs och förbättra husets standard så att det lever upp till aktuella normer.

Sådant som bör kollas med jämna mellanrum är att taket och avloppsrören håller tätt, så att man undviker fuktskador. Ventilationen är också en viktig del av funktionen i ett hus, så att inandningsluften är så ren som möjligt. OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ger ett protokoll på att fläktrör är rensade och att ventilationsanläggningen är godkänd.

Fastighetsförvaltning med koll på energin

Värmekostnader är en stor del av utgifterna för en byggnad, och där kan man spara mycket om man till exempel byter till täta dörrar och fönster. Sedan vill hyresgäster oftast ha det bekvämt och skönt, så att gå och frysa är inget alternativ. Lämnar man sin fastighetsförvaltning i Stockholm till en professionell konsult, ingår energideklaration i uppdraget.

Utgifter ska planeras och budgeteras. Man slipper en mängd otrevliga överraskningar om konsulten så gott som direkt vet vilka nya byggregler och lagar som har tillkommit. Det är ett proffs som håller reda på vad som måste göras för att fastigheten ska må bra och att kostnaderna hålls på en rimlig nivå.

2 Mar 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.